De idealenschool is opgericht in 2023 door ons, Suzan Doodeman & Johannes van den Akker. Twee bevlogen sociaal ondernemers die al tien jaar samenwerken onder de noemer Hoe Dan Wel. In die tijd begeleidden we meer dan 120 mensen bij de start en groei van hun maatschappelijke of duurzame initiatief en ontwikkelden we hiervoor een eigen methode.

Daarnaast zijn we zelf betrokken bij de oprichting van tal van verschillende stichtingen en ondernemingen, zoals SocialStart, het Kleiklooster, stichting We Gaan Ze Halen, en brouwerij Kleiburg. Over onze idealen, acties en ervaringen schreven we een boek: ‘Hoe dan wel. Lees dit boek en maak je idealen waar’, dat in 2022 uitkwam bij uitgeverij Ten Have. Hierin vertellen we ook hoe we ons leven zo inrichten dat er altijd plek is voor idealen. Bij aanmelding voor de idealenschool krijg je het boek alvast opgestuurd.

Met de idealenschool is het tijd voor de volgende stap: een school waar idealisten alles vinden wat ze nodig hebben om hun ideaal te verwezenlijken. 

  • Avondschool: een cursus waar je je ideaal uitdiept en de eerste stap zet
  • Dagschool: een opleiding van drie maanden waarin je jouw onderneming of initiatief opzet
  • Altijdschool: een locatie met toegang tot werkruimte, training, advies, en netwerk. Dit laatste is een toekomstdroom, maar ja, als we zelf altijd zeggen dat je moet praten over je idealen, moeten we dat zelf ook doen natuurlijk)
De avondschool in Amsterdam doen we samen met De Kwekerij

Stichting De Kwekerij is in 2015 opgericht door Guy Wijnen met de missie om studenten en young professionals tot bloei te laten komen. We bieden workshops, een ontwikkelingstraject, retraites en coaching aan waar je door traagheid, reflectie en kwetsbaarheid waardevolle inzichten opdoet. Met het doel om gesprekken over belangrijke levensvragen te normaliseren. De ervaring leert dat er genoeg mensen rondlopen met idealen en dat het samen aangaan van de uitdaging om er wat mee te doen, loont. Vandaar dat De Kwekerij samenwerkt met de idealenschool. Om van zinvolle reflectie naar betekenisvolle actie te gaan.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, opleidingen & data!

Suzan

Benieuwd of de idealenschool iets voor jou is?
Neem contact op met Suzan.
0644648329 | suzan@hoedanwel.nl