De idealenschool is opgericht in 2023 door Suzan Doodeman & Johannes van den Akker. Twee bevlogen sociaal ondernemers die bijna tien jaar samenwerken onder de noemer Hoe Dan Wel. In die tijd begeleidden ze meer dan 120 mensen bij de start en groei van hun maatschappelijke of duurzame initiatief en ontwikkelden hiervoor een eigen methode. Daarnaast zijn ze zelf betrokken bij de oprichting van verschillende stichtingen en ondernemingen, zoals het Kleiklooster, brouwerij Kleiburg en stichting We Gaan Ze Halen. Ze schreven een boek: ‘Hoe dan wel. Lees dit boek en maak je idealen waar’, dat in 2022 uitkwam bij uitgeverij Ten Have.

Met de idealenschool is het tijd voor de volgende stap: een school waar idealisten alles vinden wat ze nodig hebben om hun ideaal te verwezenlijken: 

  • avondschool: een cursus waar je je ideaal uitdiept en de eerste stap zet (van start met thema ‘voor je stad’ op 14 maart. Meld je aan)
  • dagschool: een opleiding waarmee je onderneming of project van start gaat (startdatum binnenkort bekend)
  • altijdschool: een locatie met toegang tot werkruimte, training, advies, en netwerk. (toekomstdroom)
De avondschool is in samenwerking met De Kwekerij

Stichting De Kwekerij is in 2015 ontstaan met de missie om studenten en young professionals tot bloei te laten komen. We bieden workshops, een ontwikkelingstraject, retraites en coaching aan waar je door traagheid, reflectie en kwetsbaarheid waardevolle inzichten opdoet. Met doel om gesprekken over belangrijke levensvragen te normaliseren. De ervaring leert dat er genoeg mensen rondlopen met idealen en dat het samen aangaan van de uitdaging om er wat mee te doen, loont. Vandaar dat De Kwekerij intensief samenwerkt met de Idealenschool. Om van zinvolle reflectie naar betekenisvolle actie te bewegen.

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, opleidingen & data!

Benieuwd of de idealenschool iets voor jou is?
Neem contact op met Suzan. 0644648329 | suzan@hoedanwel.nl