Voor idealisten die zoeken naar houvast

Zit je vol met idealen en weet je niet waar te beginnen? Wil jij van betekenis zijn, maar weet je nog niet hoe? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag? Dan is de avondschool jouw stok achter de deur.

In deze cursus ga je in zes avonden van ideaal naar uitvoering. Samen met een groep (beginnende) idealisten word je stilgezet: wat vind ik belangrijk, wat grijpt me aan, waarom? 

Vervolgens verken je jouw mogelijkheden: Waarbij wil ik betrokken zijn? Wat is mijn kracht? Waar heb ik zin in en wat is haalbaar?

Daarna ga je het experiment aan en doe je ervaring op met jouw ideaal. Of je nu vrijwilliger wilt worden, sociaal ondernemer, of wil veranderen van baan: in deze cursus kom je erachter. We verzekeren je dat je nog tijdens het traject op pad gaat om het uit te proberen. 

Aan het eind van de cursus weet jij wat je ideaal is en hoe jij daar vanuit jouw talent en mogelijkheden aan kunt bijdragen. Sterker nog, je bent al begonnen!

Wat je kunt verwachten
Bevlogen docenten

Bij de idealenschool krijg je les van ervaren idealisten, die al jarenlang werk maken van hun idealen. Johannes van den Akker en Suzan Doodeman van Hoe Dan Wel omschrijven zichzelf als pragmatisch idealisten: ‘Houd vast aan je doel, maar wees flexibel in de uitvoering.’ Of het nu gaat om evenementen, demonstraties, ondernemingen, ngo’s, stichtingen & campagnes: de kennis en ervaring hebben ze in huis.

Sinds tien jaar begeleiden Suzan en Johannes ook andere idealisten op hun pad. Hun boek ‘Hoe dan wel – lees dit boek en maak je idealen waar’ krijg je toegestuurd na je aanmelding!

De avondschool in Amsterdam wordt gegeven door Suzan in samenwerking met De Kwekerij en hun oprichter Guy Wijnen. In Rotterdam staat Johannes samen met sociaal ondernemer Celine Brus.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Net als in het boek ‘Hoe dan wel’ delen we slimme ideeën en handige tips om te zorgen dat je echt aan de slag gaat. Hoe begin je een beweging? Waar loop je tegenaan en hoe anticipeer je hierop zodat je ideaal toch tot uiting komt. Via de idealenschool sta je in contact met een groot netwerk aan idealistische doeners waar je van kunt leren. 

Idealistische locaties

Met de idealenschool zitten we altijd op plekken waar de idealen worden geleefd. Waar je ze kunt ruiken en voelen. Bijvoorbeeld op Broedplaats de Ceuvel in Amsterdam, of Oase in Rotterdam.

Zelfreflectie

Je leert jezelf kennen door in beweging te komen en met elkaar te delen wat er dan gebeurt. Wat houdt je tegen? Waarom vind je het moeilijk om over je ideaal te praten? Wat is er zo eng aan het zetten van de volgende stap? Spoiler: je bent zelf je grootste vijand.

Actie

We leggen de nadruk op beweging, iets dóén; laat iets zien van datgene wat je voor ogen hebt. Probeer uit of het past, of het voor jou werkt. En als het geen succes is, laat het dan een gerichte mislukking zijn, zodat je weet waaraan het ligt.

Voor wie?
Herken jij jezelf in…
  • iemand die zich kwaad maakt over onrecht, ongelijke kansen, klimaatverandering, … (vul zelf in!)
  • iemand met idealen. Die verandering teweeg wilt brengen
  • iemand die wil leren hoe je grip krijgt op je idealen en er iets mee kunt doen
  • iemand die ervoor wil zorgen dat je het kunt volhouden, het niet te zwaar maakt voor jezelf
  • iemand die samen met anderen daad bij het woord wilt voegen en klaar is voor actie

Meld je dan aan voor de avondschool van de idealenschool!

Avondschool Amsterdam

6 dinsdagavonden van 19.30 – 22.00

Data: 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december

Kosten: €485

Locatie: Amsterdam. Afwisselend aan de Amstelhoven, de Ceuvel, Kleiklooster: drie betekenisvolle locaties.

Avondschool Rotterdam (najaar)

6 dinsdagavonden van 19.30 – 22.00

Data: 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december, 19 december

Kosten: €485

Locatie: Oase Rotterdam


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, opleidingen & data!

Suzan

Benieuwd of de idealenschool iets voor jou is?
Neem contact op met Suzan.
0644648329 | suzan@hoedanwel.nl