Voor iedereen die van betekenis wil zijn voor de stad

Wil jij van betekenis zijn in jouw stad, maar weet je nog niet hoe? Wil je helder krijgen voor welk ideaal jij staat? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag?

In deze cursus – in samenwerking met De Kwekerij – ga je in zeven avonden van ideaal naar uitvoering. Je wordt stilgezet: wat vind ik belangrijk, wat grijpt me aan, waarom? 

Samen met een groep (beginnende) idealisten verken je jouw mogelijkheden: Waarbij wil ik betrokken zijn? Welke rol past bij mij? Wil ik een eigen initiatief nemen of aansluiten bij anderen? 

Of je nu vrijwilliger wilt worden of sociaal ondernemer, in deze cursus kom je erachter. We verzekeren je dat je nog tijdens het traject op pad gaat om het uit te proberen. 

Aan het eind van de cursus weet jij wat je ideaal is en hoe jij daar vanuit jouw talent en mogelijkheden aan kunt bijdragen. Sterker nog, je bent al begonnen!

Wat je kunt verwachten
Zelfreflectie

Je leert jezelf kennen door je te spiegelen aan actuele trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Door wie of wat laat jij je raken? En wat zegt dat over jou, en jouw manier van naar het leven kijken? Gaandeweg ontdek en (her)formuleer je haarscherp wat jouw ideaal is. 

Bevlogen facilitators

Suzan Doodeman en Johannes van den Akker zijn bevlogen sociaal ondernemers. Met hun firma ‘Hoe Dan Wel’ ondersteunen ze mensen en organisaties om hun idealen te verwezenlijken. Ze verwierven nationale bekendheid met ‘We Gaan Ze Halen’, een actie om vluchtelingen uit Lesbos naar Nederland te brengen.

Samen met Guy Wijnen, oprichter van De Kwekerij, staat er een bevlogen team van mensen die hun idealen zelf in de praktijk brengen.

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Net als in het boek ‘Hoe dan wel’ delen we slimme ideeën en handige tips om te zorgen dat je echt aan de slag gaat. Hoe begin je een beweging? Waar loop je tegenaan en hoe anticipeer je hierop zodat je ideaal toch tot uiting komt. Via de idealenschool sta je in contact met een groot netwerk aan idealistische doeners waar je van kunt leren. 

Actie

We leggen de nadruk op beweging, iets dóén; laat iets zien van datgene wat je voor ogen hebt. Probeer uit of het past, of het voor jou werkt. En als het geen succes is, laat het dan een gerichte mislukking zijn, zodat je weet waaraan het ligt.

Voor wie?
Herken jij jezelf in…
  • iemand die zich kwaad maken over onrecht, ongelijke kansen, klimaatverandering, polarisatie
  • iemand met idealen. Die verandering teweeg wilt brengen
  • iemand die wilt leren hoe je grip krijgt op je idealen en er iets mee kunt doen
  • iemand die goed wilt zorgen dat je het ook kunt volhouden, het niet te zwaar maakt voor jezelf
  • iemand die samen met anderen daad bij het woord wilt voegen en klaar is voor actie
Check!

0 Wil je weten wat jouw ideaal is?
0 Wil je uitzoeken hoe jij echt van betekenis kunt zijn?
0 Wil je in contact komen met andere idealisten?

Meld je dan aan voor de Idealenschool!

Avondschool Amsterdam (najaar)

6 dinsdagavonden van 19.30 – 22.00

Data: 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december

Kosten: €485

Locatie: Amsterdam. Afwisselend aan de Amstelhoven, de Ceuvel, Kleiklooster: drie betekenisvolle locaties.

Avondschool Amersfoort (najaar)

6 donderdagavonden van 19.30 – 22.00

Data: volgen nog.
Kosten: €485

Locatie: Amersfoort


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, opleidingen & data!

Suzan

Benieuwd of de idealenschool iets voor jou is?
Neem contact op met Suzan.
0644648329 | suzan@hoedanwel.nl