Avondschool Gent
Voor idealisten die zoeken naar houvast

Zit je vol met idealen en weet je niet waar te beginnen? Wil jij van betekenis zijn, maar weet je nog niet hoe? Of heb je een idee, en wil je er nu echt mee aan de slag? Dan is de avondschool jouw stok achter de deur.

In deze cursus ga je in zes avonden van ideaal naar uitvoering. Samen met een groep (beginnende) idealisten word je stilgezet: wat vind ik belangrijk, wat grijpt me aan, waarom? 

Vervolgens verken je jouw mogelijkheden: Waarbij wil ik betrokken zijn? Wat is mijn kracht? Waar heb ik zin in en wat is haalbaar?

Daarna ga je het experiment aan en doe je ervaring op met jouw ideaal. Of je nu vrijwilliger wilt worden, sociaal ondernemer, of wil veranderen van baan: in deze cursus kom je erachter. We verzekeren je dat je nog tijdens het traject op pad gaat om het uit te proberen. 

Aan het eind van de cursus weet jij wat je ideaal is en hoe jij daar vanuit jouw talent en mogelijkheden aan kunt bijdragen. Sterker nog, je bent al begonnen!

De laatste avond van de idealenschool is het slot-event voor alle kersverse idealisten die de avondschool hebben gevolgd in de verschillende steden. We komen bij elkaar in Utrecht, horen van elkaars idealen, vieren wat er is bereikt en leggen nieuwe verbindingen voor de toekomst.


Benieuwd naar de idealenschool en heb je vragen? Eerstvolgende online info-sessie op 27 mei om 20.00.

Wat je kunt verwachten

“Deel uitmaken van een groep idealisten, leren van elkaar, delen van ervaringen / uitdagingen. Inspirerende verhalen van facilitatoren.”

“Dat het uit mijzelf blijft komen dat jullie daar een beroep op doen. En de handvatten zijn zó toepasbaar.”

“Boven verwachting. Het was ook het gevoel van samen een groep vormen, elkaar inspireren.”

Bevlogen docenten

Bij de idealenschool krijg je les van ervaren idealisten, die al jarenlang werk maken van hun idealen. In Gent zijn dat Pascaline en Björn.

Pascaline Louwagie maakt in haar dagelijks leven studeren en werk leuk voor iedereen. Dat doet ze door professionele teams en studenten te begeleiden vanuit haar eigen bedrijf: Legima in Gent.  Pascaline is altijd op zoek naar het potentieel in mensen, en weet dat ook te ontsluiten: waar zit je plezier, wat houdt je tegen, wat wil je laten zien aan de wereld?

Pascaline kent zo ongeveer alle (zelf)managementstijlen en manieren van coaching om te zorgen dat jij vanuit plezier met jouw idealen aan de slag gaat. Waar wacht je nog op?


Björn Accoe heeft een passie voor het creëren en benutten van kansen, wat duidelijk naar voren komt in zijn werk en publicaties. Zo is Bjorn de ondernemer achter Cadzandië, een inspirerende groepslocatie in de Zeeuwse natuur waar mensen ontspannen en groeien. 

Daarnaast is hij de auteur van een boek getiteld “WijTijd – Koesterkansen voor Ouder en Kind,” waarin hij ouders en verzorgers inspireert om kwalitatieve tijd met hun kinderen te besteden en van alledaagse momenten bijzondere herinneringen te maken.Bij Flanders Circular zet hij zich in voor het bevorderen van sociaal ondernemerschap, waarbij hij het financiële aspect van ondernemen combineert met duurzame missies.

Bjorn is ondernemer, spreker, auteur, mentor. En degene die jou gaat ondersteunen in het vinden en waar maken van jouw eigen ideaal.


Inspirerende praktijkvoorbeelden

Na je aanmelding ontvang je het boek ‘Hoe dan wel’, geschreven door Suzan Doodeman & Johannes van den Akker, de oprichters van de idealenschool. Ook Pascaline en Björn delen slimme ideeën en denken met je mee om te zorgen dat jij aan de slag gaat.

Hoe begin je een beweging? Waar loop je tegenaan en hoe anticipeer je hierop zodat je ideaal toch tot uiting komt. Via de idealenschool sta je in contact met een groot netwerk aan idealistische doeners waar je van kunt leren. 

Zelfreflectie

Je leert jezelf kennen door in beweging te komen en met elkaar te delen wat er dan gebeurt. Wat houdt je tegen? Waarom vind je het moeilijk om over je ideaal te praten? Wat is er zo eng aan het zetten van de volgende stap? Spoiler: je bent zelf je grootste vijand.

Actie

We leggen de nadruk op beweging, iets dóén; laat iets zien van datgene wat je voor ogen hebt. Probeer uit of het past, of het voor jou werkt. En als het geen succes is, laat het dan een gerichte mislukking zijn, zodat je weet waaraan het ligt.

Voor wie?
Ben jij…
  • iemand die zich kwaad maakt over onrecht, ongelijke kansen, klimaatverandering, … (vul zelf in!)
  • iemand met idealen. Die verandering teweeg wilt brengen
  • iemand die wil leren hoe je grip krijgt op je idealen en er iets mee kunt doen
  • iemand die ervoor wil zorgen dat je het kunt volhouden, het niet te zwaar maakt voor jezelf
  • iemand die samen met anderen daad bij het woord wilt voegen en klaar is voor actie
Benieuwd naar de idealenschool en heb je vragen? Eerstvolgende online info-sessie op 27 mei om 20.00.

Najaar 2024
avondschool Gent

6 maandagavonden van 19.30 – 22.00

23 sept, 7 okt, 21 okt, 4 nov, 18 nov, 2 dec.

Kosten: €485
(gespreide betaling mogelijk)

Locatie: Normaalschoolstraat 23 – GentNieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen, opleidingen & data!

Suzan

Benieuwd of de idealenschool iets voor jou is?
Neem contact op met Suzan.
0644648329 | suzan@hoedanwel.nl